12/23/2014

PARIS CALLING

paris
Kuvat WeIt

Totta tosiaan, me vähän repäistiin ja varattiin viikko sitten ihan extempore matkat Pariisiin. Oon ihan tosi tosi innoissani, enkä oikein oo vielä edes tajunnut, että muutaman päivän päästä ollaan oikeasti jo menossa! Päästään myös ensimmäistä kertaa sitten Espanjan rippileirin reissaamaan poikaystävän kanssa yhdessä, mikä tekee reissusta vielä entistäkin enemmän odottamisen arvoisen. Vai ei kai Pariisia suotta kutsuta maailman romanttisimmaksi kaupungiksi? ;) Reissuun lähdemme aikaisin tapaninpäivän aamuna ja vietämme siellä viisi päivää, eli tulemme takaisin Suomeen juuri sopivasti uudeksi vuodeksi. 
Mä en ole koskaan eläessäni kyseisessä kaupungissa käynyt, joten haluaisinkin nyt kysyä teiltä Pariisissa vierailleilta lukijoilta vähän neuvoa! Meidän reissuporukasta löytyy tämän kaupungin suhteen kokeneita konkareita, ja tokihan mä itsekin tiedän suurimman osan Pariisin kuuluisimmista nähtävyksistä, mutta kertokaahan nyt tekin mitkä teidän mielestä on ne kaikista mieleenpainuvimmat ja kokemisen arvoisimmat paikat, joissa tuon viisipäiväisen aikana kannattaisi ehdottomasti vierailla? :) 
Kaikki kohteseen liittyvät nähtävyys-, ruoka- ja shoppailuvinkit otetaan siis enemmän kuin mielellään vastaan! Kiitos jo etukäteen ihan superisti teille jotka vaivaudutte :)

Me ollaan paraikaa perheen kanssa matkalla joulunviettoon Jyväskylään sukulaistemme luokse. Tulossa on mitä todennäköisimmin ihana, rauhaisa ja rakkaudentäytteinen joulu. 
Tämän postauksen myötä haluaisinkin vielä toivottaa teille kaikille lukijoille mitä parhainta joulua! :) 

12 kommenttia:

 1. Kävin Pariisissa kesällä ja mun mielestä Disneyland on ehdottomasti kokemuksen arvoinen paikka, vähän vanhemmillekin ihmisille ja mitä shoppailuun tulee niin Champs-Elysees kadulta löytyy melkein kaikki tarvittava. Vähän kauempaa löytyy myös hyvä ostoskeskus, jonka nimeä en nyt kyllä muista.
  Täytyy viä sanoo et sun blogi on iha huippu ja tosi hyvää matkaa teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Disneyland olis kyllä varmaan ihana..:) Kiitos paljon ihana ja hyvää joulua sinne! <3

   Poista
 2. Mun mielestä Champs-Elysees on vähän yliarvostettu, koska siellä on kumminkin niin paljon merkkiliikkeitä :-) La Defensessä on yksi hyvä kauppakeskus ja ns. 'moderni riemukaari', ehdottomasti näkemisen arvonen! Syömään kannattaa myös mennä vähän keskustan ulkopuolelle, koska silloin hinta laskee ja ruoka paranee! :-) Kivaa reissua teille!
  http://jennicarita.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah joo, meikäläisen rahapussille nuo vähän halvemmat ketjut vois olla sopivampia! ;D Kiitos sulle vinkeistä ja ihanaa joulua :)

   Poista
 3. Kannattaa ehdottomasti maistaa Paul-kahvilaketjun macaroneja, ovat halvempia kuin esim. Laduréen ja varsinkin ne isot versiot on niiiin hyviä! Suosittelen myös käymään Sacre Coeurilla, sieltä on upeat näkymät kaupungin yli. Niin ja vaikka Louvre tuntuu isolta (ja sitä onkin) on se ehdottomasti käymisen arvoinen. Jonot välttää menemällä sinne sisään Carousel du Louvre -ostoskeskuksesta. Alle 26-vuotiaina EUn kansalaisina pääsette sinne ilmaiseksi, kuten myös kiipeämään Notre Dameen, mikä oli myös upea kokemus :) siinä pitää sitten vaan olla passit messissä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vou, kiitos! Tosi hyviä vinkkejä :>

   Poista
 4. Sun on pakko käydä Ladureella! Ja Pariisissa ei voi käydä ilman että käy Louvressa! Notre dame kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa myös. Eiffel torni ja Riemukaari, Printemps-tavaratalo, Galeries lafaytte ja Les halles. Ja mä sanon sulle ihan vinkkinä että se kaupunki tulee viemään sydämes ja halut aina vaan uudestaan ja uudestaan Pariisiin!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äää voi kuulostaa ihanalta! Kiitos vinkkailuista :>

   Poista
 5. Oon niin kateellinen!!! Nauttikaa<3

  t Karla

  VastaaPoista