2/06/2015

ANSWERS PART 2

Hiphei! 
Kevään ensimmäisestä yo-kokeesta selvitty ja viikonloppu aloitettu. Mun viikonloppuun kuuluu töitä, pianokeikkaa, kakkosvaiheen ryhmäajoa ja pientä henkistä ja fyysistä valmistautumista alkuviikon yo-kuunteluihin. Miten teillä muilla kevään abeilla meni muuten eilinen tekstitaito, ja mihin tehtäviin vastasitte? Mä vastasin kolmeen viimeiseen, ja nyt vaan kädet ristissä toivotaan, että siellä olis ollut tarpeeksi niitä oikeita asioita kaiken oman sepostuksen seassa ;D 

Täältä tulis nyt kuitenkin kysymyspostauksen toinen osa, aiheena treeniin ja ruokavalioon sekä opiskeluihin ja tulevaisuuteen liittyvät kysymykset! :)Treeni ja ruoka


Milloin aloitit treenaamisen?
Ala-asteesta asti oon harrastanut pesäpalloa ja voimistelua. Pesäpallon kautta sain innostuksen mm. salilla ja jumpissa käymiseen, jotka ovat jääneet lempparitreenimuodoiksi pesiksen loputtua n. 1,5 vuotta sitten.

Kuinka monta kertaa viikossa treenaat ja miten?
Yleensä noin 4 kertaa viikossa. Käyn pääsääntöisesti salilla, joskus harvoin tulee käytyä ryhmäliikuntatunneilla, ja lenkkeilyä ja sen sellaista tulee harrastettua ehkä enemmän keväisin ja kesäisin. Voimisteluharkoissa tulee omien treenien lisäksi käytyä kerran pari viikossa. 

Miten kotona voisi treenata jos haluaa tuloksia mutta kuntosalille ei ole mahdollisuuksia?
Kotona voi saada hyvän treenin aikaan vaikka olkkarin matolla tekemällä monipuolisesti erilaisia liikkeitä ihan oman kropan painolla. Vatsalihaksia, selkälihaksia, kyykkyhyppyjä, punnerruksia, kyykkyjä, pakaraliikkeitä jne. Ja voihan sitä ostaa vaikka kahvakuulan tai jumppapallon, joilla pystyy tehdä useita eri liikkeitä. Jos tykkäät tanssimisesta niin netistä löytyy ohjattuja zumbatunteja yms. :> 

Mitä lihasryhmää tykkäät eniten reenata?
Hmm. Ehkä vatsaa ja pakaroita. Jalkojen kanssa mulla on viharakkaussuhde, välillä tekee mieli vetää kunnon rääkki jaloille, mutta toisaalta yleensä jalkatreenit on niitä kaikista puuduttavimpia.. :D Selkä, rinta ja kädet puolestaan on ollut aina sellasia aika neutraaleja.. :)

Suosikki ja inhokki liikkeesi/treenisi salilla?
Treenit tulikin jo yllä, mutta liikkeistä ehdoton inhokki on kyllä hoover! :D

Minkälainen saliohjelma sulla on? 
Tällä hetkellä nelijakoinen. Yhtenä päivänä jalat ja vatsa, toisena rinta, olkapäät ja ojentajat, kolmantena pakara ja olkapäät ja neljäntenä vatsa, selkä ja hauis. Tosin nyt parina viime viikkona oon vähän sumblaillut noita oman mieleni mukaan, kun on ollut niin kovin kiirus. 

Kuinka monta kertaa viikossa käyt salilla?
Pyrin käymään aina tuon neljä kertaa viikossa. Joskus kiireisimpinä viikkoina saattaa yksi treeneistä siirtyä seuraavalle viikolle.

Ootko aina ollu noin laiha?
En mä ikinä oo ollut mikään huomattavan ylipainoinen, mutta nuorempana olin oikeastaan aika epäurheilijamainen sekä ulkonäöltäni että elintavoiltanikin. 

Voisitko laittaa kuvaa itsestäsi siltä ajalta kun et ollut vielä niin innostunut liikunnasta? :)
Itse asiassa multa löytyy kyllä koneelta muutamia vanhoja kuvia, joista näkee mun kropan aika hyvin. Pitää katsoa, jos joskus rohkenisin vaikka julkaista niitä jossain ;D 

Miten pömppömaha pois?
Hmm, no vähentämällä herkuttelua ja syömällä muutenkin terveellisesti, ja tekemällä paljon erityisesti sitä mahaa kiinteyttävää treeniä! :) 

Mitkä kolme asiaa on sun mielestä ensi askeleet hyvään oloon?
Ne kolme ihan perusjuttua: riittävästi unta jotta ei oo koko ajan ihan väsynyt olo,  perusterveellinen ruokavalio mutta kuitenkin silloin tällöin sallitut herkuttelut, ja säännöllinen liikunta :)

Toimivia vinkkejä kiinteytymiseen?
Mä oon kyllä niin surkea vastailemaan näihin kysymyksiin, kun en edes halua yrittää esittää mitään asiantuntijaa kun en sellainen oo :D Terveellinen, säännöllinen ja monipuolinen ruokavalio ja runsas liikunta ovat toimineet ainakin mulla. Mun mielestä paras motto on, että hiljaa hyvä tulee. Tärkeintä on se, ettei lannistu ja luovuta vaikka näkyviä tuloksia ei heti alakaan ilmestymään. Usein se "unelmavartalo" on monen, monen vuoden työn tulosta. 

Millaisia treenejä teet? 
Yleensä esim. salilla lämppäilen aluksi juoksumatolla, crosstrainerilla tai soutulaitteella, teen hyppyjä ja nopeat venytykset. Itse treenin jälkeen mulla on yleensä jo niin kauhea kiire seuraavaan paikkaan, että kerkeän harvoin kunnolla palauttelemaan tai venyttelemään, mikä olis aika tärkeää. Parhaimpia kertoja onkin ne, kun voi kaikessa rauhassa tehdä pitkän ja kunnollisen treenin, kun tietää ettei ole mitään sen kummempaa aikataulua! Rankkuudeltaan mun treenit on varmaan sellaista keskitasoa. En nyt välttämättä oo siellä salilla se, jonka ähkinnät ja puhkinnat raikuu koko salissa, mutta pyrin aina voittamaan itseni jokaisessa sarjassa ja saamaan liikkeet tuntumaan siellä missä kuuluukin. Viime aikoina oon tehnyt liikkeestä riippuen about 12-15 toistoa per sarja ja kolme sarjaa per liike aika usein supersarjoina. 

Miten säilytät motivaatiosi treenaamiseen?
Ehkä niin, että jos ei huvita, niin en tee sitä väkipakolla. Sitten yleensä parin päivän päästä jo huvittaakin! Treenaaminen on ollut niin kauan rutiinina, että olis vaikea kuvitella arkea ilman sitä.

Minkälaisia tavoitteita sulla on treenaamisen suhteen?
Eipä oikeestaan sen kummempia. Pitää hyvää kuntoa yllä ja taata viihtyvyys omassa kropassa! 
qa

Mitä sun ruokavalioon kuuluu?
Lämpimillä aterioilla ihan tavallista kotiruokaa, esim. kalaa, kanaa, lihaa, salaattia, laatikoita, pastaa, perunaa, riisiä, keittoja, kasviksia, jne. Ilta-, aamu- ja välipaloihin kuuluu leipää, puuroa, hedelmiä, marjoja, rahkoja, smoothieita jne! 

Käytätkö mitään lisäravinteita?
En.

Mitä yleensä tilaat pikaruokaloista? Pizzaa, hampurilaisaterian tms. Mä en kyllä yleensä lähde pikaruokalaan syömään mitään salaattia ;D Poikkeuksena meidän työpaikan lounassalaatit jotka on musta ihan parhaita! 

Mikä on sun bravuuri keittiössä? Öööö.. Ei mulla kyllä varmaan oo :D Ei vaan, kyllä multa nyt kaikki perusruuat luonnistuu ilman ongelmia, mutta että bravuuri.. No, yleensä mä oon vastuuhenkilönä jos tehdään esim. salaatteja, tortilloja tms! 

Mitkä on erikoisimpia ruokia mitä oot syöny? 
Hmm, no ei mulla nyt mitään ihan hirveen eksoottisia ruokia tuu äkkisältään mieleen, mutta ainakin etanoita on tullut syötyä useaan otteeseen! 

Onko sulla viikossa yks herkkupäivä, vai herkutteletko silloin kun vain itsestä tuntuu?
Mä oon lukion ajan noudattanut sellasena perusperiaatteena sitä, että viikonloppuisin saa herkutella. Tässä oon pysynyt tosi hyvin, lukuunottamatta kaiken maailman poikkeustilanteita, kuten lomia, koeviikkoja, sairasteluja yms. :) Nyt yo-kokeisiin lukemisen ja prelien aikaan on esimerkiksi tullut aika paljon lipsumisia.. :D 

Pystyisitkö noudattamaan jotain tiukkaa diettiä? 
Ei sitä koskaan tiedä, mutta tällä hetkellä ja tässä elämäntilanteessa en pystyisi. Muutama viikko menisi, mutta esim. nämä monen kuukauden dieetit mitä fitnesskilpailijat sun muut noudattaa, niin ei, en usko. Ehkä jos asuisi yksin, eikä koko huushollista löytyisi muita kuin dieettiin kuuluvia ruoka-aineksia, niin homma olis helpompaa. Esimerkiksi Fitbodyn ruokavaliota noudattaessani koko muu perhe söi tietysti ihan normaalisti, joten lipsumisia tuli viimeisillä viikoilla jonkin verran.. :) 

Voisitko tehä joskus postauksen, jossa kirjaat muutaman päivän ajan ylös miten syöt ja liikut?:) Voisin tehdä! :> 

Juotko alkoholia?
Juon, keskimäärin ehkä 1-2 kertaa kuukaudessa. Juon oikeestaan vaan silloin kun on jotain aihetta juhlaan! Tammikuusta sellaisia aiheita ei erityisen montaa löytynyt, joten uudesta vuodesta asti on tullut oltua tipattomalla :) 

Suosikkiruokasi?
Tää on helppo! Tortillat. Niihin en vaan ikinä kyllästy! :D Toinen lemppari on kivillä paistetut pihvit. 

Syötkö leipää, monta palaa päivässä?
Ehkä muutaman palan päivässä. Syön ihan normaalisti, Fitbody- haasteen jäljiltä oon tosin pystynyt pikkuisen vähentämään sitä. 

Mitä syöt yleensä aamu-ja iltapalaksi?
Leipää, protskurahkaa, marjoja, hedelmiä, puuroa jne. 

Monta lämmintä ateriaa syöt päivässä ja syötkö ihan normaalia "kotiruokaa"? 
Kaksi lämmintä ateriaa, ja kyllä syön ihan normaalia kotiruokaa :)

Kuinka usein herkuttelet, millä ja millaisia määriä?
Yleensä pari kertaa viikossa. Mun lemppareita on irttarit, mutta välillä syön sipsiä, jätskiä, suklaata tms.. Kaikki menee :D 


Arki, opiskelu & tulevaisuus

Missä opiskelet?
Opiskelen Kankaanpään Yhteislyseossa. 

Mitä aineita kirjoitat/olet jo kirjoittanut?
Oon kirjoittanut syksyllä bilsan. Eilen kirjoitin äidinkielen tekstitaidon, ja myöhemmin keväällä kirjoitan vielä äidinkielen esseen, psykologian, ruotsin, englannin ja lyhyen matikan. 

Mitkä arvosanat sait yo-kirjoituksista? Mikä oli tavoite ja pääsitkö siihen? :)
Biologiasta sain C:n. M:ää olisin toivonut, mutta kolmen pisteen päähän jäi. 

Milloin aloitit lukemisen viime syksyn yo-kirjoituksiisi? Hmm.. en muista tarkkaan, mutta oliskohan voinut olla jossain siinä heinä-elokuun vaihteessa. 

Mitkä on vahvimmat ja heikoimmat kouluaineesi? 
Reaaleissa, äikässä ja ruotsissa oon ollut ihan suht hyvä. Matikka ja enkku ovat olleet vähän heikompia.

Ootko parempi englannissa vai ruotsissa?
No kouluarvosanojen perusteella ruotsissa, mutta tosielämässä nyt tietty englannissa, kun sitä ymmärtää ja osaa puhua paljon paremmin. 

Kerro vähän sun lukioajasta?
Lukioaika meni ihan älyttömän nopeesti. Siis musta tuntuu kuin olisin just esimerkiksi tanssinut vanhat, vaikka siitä on jo vuosi! Kaiken kaikkiaan lukio on ollut tosi kivaa aikaa, vaikka opiskelu, koulupäivät, läksyt ja koeviikot ovatkin välillä olleet melko puuduttavia.

Rutiinisi kouluaamuisin?
Ihan hullua ajatella, että näitä ei enää oo! ;D Kouluaamuja siis. No, herään joko kotoa tai Eliakselta, pesen kasvot, meikkaan ja laitan hiukset, puen, syön aamupalan, pesen hampaat, pakkaan kamat ja lähden kouluun. 

Onko penkkariasu jo hankittuna? Millainen?
Jep! Sen näätte viikon päästä ;)

Mitä nyt lukion jälkeen?
Yo-kirjoitusten jälkeen olis tarkoitus sukeltaa pääsykoekirjojen maailmaan, ja pyhittää loppukevät kokonaan lukemiselle! Välivuosi ei oo mulla tällä hetkellä ensisijaisena toiveena, mutta mikäli se vaikeiden sisäänpääsymahdollisuuksien takia kohtalokseni koituu, niin sen suhteen mulla onkin suunnitelmat vielä ihan auki! :)

Mitä suunnitelmia ens kesälle? :)
Hirveästi ei ole vielä vedenpitäviä suunnitelmia, mutta toiveita sen sijaan riittää! Ainoat varmat asiat nyt ovat ne, että kesätöissä tuun todennäköisesti olemaan lähes koko kesän, Elias lähtee puolessa välissä kesää armeijaan ja parit rippijuhlat tulee juhlittua. Lisäksi toiveissa mulla olisi mm. ulkomaanmatka, kenties jotkut festarit, Itä-Länsiviikonloppu, viikko Katinkullassa ja paaaljon mökkeilyä! 

Mitä aiot lähteä opiskelemaan?
Mulla on jo aika pitkään ollut haaveissa päästä opiskelemaan oikeustiedettä.

Mikä oli sun lapsuuden unelma-ammatti?
Lastenlääkäri! 
qa1

Tahtoisitko mennä tulevaisuudessa naimisiin?
Tahtoisin :)

Haluaisitko lapsia? Kuinka monta?
Ehdottomasti! Pari kolme voisi olla hyvä määrä :) 

Mikä tuntuis tällä hetkellä parhaalta iältä saada eka lapsi?
Hmm, no tällä hetkellä ehkä jossain 25 ja 30 välissä, kun oon saanut opinnot suoritettua.

Onko sulla nuorempana tai nyt ollut sellasia nimiä mitä haluaisit antaa lapsillesi/lapsellesi?
Haha, nuorempana mun barbien, nukkejen tms. nimi oli tosi usein Helmi, eli se varmaan sitten! :D

Jos sun pitäisi just nyt päättää tulevan tyttäresi ja poikasi nimet, mitkä ne olisivat?
En osaa päättää tiettyjä nimiä, mutta haluaisin antaa kauniit ja ehkä vähän harvinaisemmat nimet. 

Asia jonka haluat ehdottomasti tehdä/opetella vuonna 2015?
Haluaisin viettää monta unohtumatonta hetkeä mun parhaiden ystävien kanssa, ennen kuin me kaikki pikkuhiljaa hajaannutaan omille teillemme ympäri Suomea :)

Haluaisitko lähteä vaihtoon tai aupairiksi tulevaisuudessa?
Haluaisin! En välttämättä kovin pitkäksi aikaa, mutta jonkinlainen vaihto jatko-opiskelujen yhteydessä olis todella kiinnostava kokea. 

Haluaisitko asua tulevaisuudessa ulkomailla? Jos haluaisit niin missä?
Perheen kanssa miksipä ei jonkin pituista aikaa. Musta olis hienoa, jos mun lapset olisivat kaksikielisiä, koska oon itekin aina toivonut että olisin :D Ehkä jossain päin Eurooppaa, niin ei olisi kuitenkaan mikään ihan ylitsepääsemätön asia nähdä sukulaisia juhlapyhinä yms. 

Missä näet itsesi viiden vuoden päästä?
Opiskelijakaupungissa, opinnot toivon mukaan jo enemmän loppu- kuin alkupuolella ;D Asun yhdessä Eliaksen kanssa ja meillä on kiva kämppä, jossa viihdytään. 

Missä toivot näkeväsi itsesi kymmenen vuoden kuluttua?
Haha. Näitä on hauska miettiä, tosin mun vastaukset on varmaan aika kliseisiä, mutta minkäs teet :D Kymmenen vuoden päästä toivon näkeväni itseni onnellisena unelmieni työssä, jo ihan kunnolliseen asuntoon muuttaneena ja ensimmäinen vauva kenties masussa :) 

Mikä on sun suurin unelma?
Saada matkustaa paljon 

Jos saisit nyt toteuttaa kolme toivettasi, mitä ne olisivat?
Hehee :) 1. Toteuttaa parin kuukauden reissu johonkin lämpimään, ja sillä aikaa täällä Suomessa mun kaksoisolento olis suorittanut mun yo-kokeet tavoitteiden mukaisesti. 2. Saada haluamani opiskelupaikka! 3. Tehdä kaikki mun läheiset onnelliseksi 

16 kommenttia:

 1. Ei vitsi jotenkin arvasin sun unelma-ammatin vaikken koskaan sua livenä oo nähny :-D Oma haaveeni on myös päästä oikikseen Etelä-Suomeen ja toivottavasti voidaan tavata siellä joku päivä! Paljon onnea kirjoituksiin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeesti, eikä! :D
   Ihan huippua että ollaan hakemassa samaan paikkaan, ollaan ihmeessä yhteyksissä kevään mittaan?! :)

   Kiitti!:>

   Poista
  2. Itseasiassa oon vielä ykkösellä, mutta jään innolla seuraamaan miten sun opiskelut (säähän nimittäin pääset sinne) lähtee sujumaan :-) Huippua kevättä vielä!

   Poista
  3. Aa! :) Eikä, ihana oot <3

   Samoin ja kaikkea hyvää sulle! :)

   Poista
 2. Mäkin vastasin tekstitaidossa niihin kolmeen viimeisimpään kysymyksiin! Ja tein heti sen virheen, että menin kattomaan hyvän vastauksen piirteet... Tavoitteet on aika korkealla, joten toivon, että niitä pisteitä jostain heruisi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha jep, samat fiilikset täälläkin! ;D Se on aina vähän paha kun menee kattomaan ne hyvän vastauksen piirteet ja siinä vaiheessa masis iskee, vaikkei sitä koskaan voi tarkalleen tietää kuinka paljon ne niistä piirteistä vaatii :)

   Poista
 3. Vitsit oli kiva lukea sun treeniaiheisia vastauksia! :)

  Mutta hei, oisin tekemässä postausta mun lemppariblogeista joten kysyisin saisinko käyttää muutamaa sun kuvaa sen toteuttamiseen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiva :)
   Ja vaautsi, voi kuule totta kai saat käyttää ihan ilomielin! ;D

   Poista
 4. Haha, mulla on just samanlainen kirjoitussuunnitelma mut kirjotan vaan pitkän matikan :D sulla on tosi kiva blogi, tykkään tosi paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän hauska!:D Mäkin itse asiassa vieläpä kävin kaikki pitkän matikan kurssit, mutta
   päädyin lopulta sitten kuitenkin kirjoittamaan lyhyen.. :)

   Kiitos hirmuisesti!

   Poista
 5. Tsemppiä kirjotuksiin ja oikiksen pääsykokeisiin! Mihin oikikseen ajattelit hakea? Hakukevät on rankka ja töitä tarvitsee tehdä hirmuisesti, mutta omasta kokomuksesta voin sanoa että sitä tunnetta kun löytää oman nimen sisäänpäässeiden listalta, niin sitä ei voita mikään eikä kevään puurtaminen tunnu miltään sen jälkeen! Mikäli haet Turkuun niin toivottavasti syksyllä nähdään siellä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! <3 Helsinkiin ainakin näillä näkymin päädyn varmaan hakemaan tänä vuonna. Jos vaikuttaa ihan mahdottomalta, niin ensi vuonna saattaa olla jo mieli toinen! :) Oot kyllä oikeessa, että todella rankka kevät on varmasti tulossa ja oon siihen jo yrittänyt itseäni vähän psyykata. Voin kyllä niin kuvitella ton tunteen kun näkee oman nimensä siellä listoilla, toivottavasti saan vielä joskus itekin sen kokea.. :D

   Poista
 6. Mäkin vastasin kolmeen vikaan! Meni ihan ok mutta ei ihan niin hyvin välttämättä mitä oisin halunnut...
  Meinaatko kertoa sun kirjotusten tuloksia täällä blogissa?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, samat sanat. No, onneksi alustavista pisteistä saa edes vähän suuntaa, että miten se lopulta meni! :>
   En ainakaan tällä hetkellä nää mitään syytä, miksen voisi tuloksia täällä kertoa :)

   Poista
 7. Onko sulla ollut koskaan mitään vammoja, murtumia, venähdyksiä, revähdyksiä... Jos on niin millaisia, milloin ja kuinka hoidit itsesi kuntoon/kauan jouduit olemaan liikkumatta? Jos ei ole ollut niin jos vaikka sun jalalle kävi jotain ja saisit liikuntakieltoo nii pystyisitkö olemaan vaikka kuukauden kokonaan urheilematta ja rentoutuisit kunnolla vai yrittäisitkö tehdä esim jotain keskivartalo jumppaa ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Murtuma mulla on viimeksi ollut ykkösluokalla, eikä muutenkaan oo ollut mitään suuria vammoja joiden takia olisin joutunut olemaan pitkiä aikoja sivussa. Pesäpallon aikoina tietysti oli silloin tällöin vaivoja, mutta ei varsinaista liikuntakieltoa. Jos mulle kävis jotain, niin aluksi varmaan tosiaan ihan hyvällä omalla tunnolla vaan rentoutuisin, mutta kyllä mulle varmaan jossain vaiheessa iskis toi että pakko päästä tekemään edes jotain, juurikin vaikka sitä keskivartalojumppaa tms..:D

   Poista