7/23/2016

KÄMPÄNMETSÄSTYSREISSU

IMG_5491 IMG_5492 IMG_5493 IMG_5490

Pääsykoetulosten selviämisen jälkeisiä viikkoja on koulupaikan avautumisesta seuranneen helpotuksen tunteen vastapainona rasittanut myös pienoinen stressi tulevan syksyn asumismuodosta. Heti tulosten valjettua alkoi asunnon etsiminen vapaita asuntoja netissä selailemalla, opiskelija-asuntosäätiöihin hakemuksia lähettämällä sekä tutuilta kyselemällä. Vapaapäivät ovat olleet koko heinäkuun ajan mulla tosi harvassa eikä 270 kilometrin ajomatka suuntaansa Helsinkiin pelkästään yhden tai kahden asuntonäytön takia käynyt muutenkaan ihan käden käänteessä. Pari viikkoa sitten sain jopa viisi näyttöä sovittua samalle päivälle, joten päästiin Helsinkiin asti. Muutama kämppä oli yksityisten vuokraamia, mutta etenkin vuokravälittäjien etukäteen ilmoittamissa näytöissä asunnoista kilpaili luonnollisesti 20-30 muutakin samassa elämäntilanteessa olevaa, joten eipä tärpännyt. Tavallaan uskoin, että kaikki kyllä järjestyy ajallaan. Takaraivossa oli kuitenkin koko ajan ajatus siitä, että tuleva ulkomaanreissu olisi ehkä ihan kiva viettää ilman jatkuvaa stressaavaa ajatusta siitä, että takaisin palatessa olisi jo elokuu, ja jos silloin aloittaisin projektin taas ihan nollista niin alkaisi olla jo hiukan kiire! :D

No, miten kävikään? Mulla oli tän viikon keskiviikkona vapaapäivä, joten lähdettiin heti aamusesta Eliaksen kanssa Helsinkiin. Olin löytänyt muutamaa päivää aiemmin oloiseni asunnon ja saanut sovittua yksityisen vuokraajan kanssa treffit kyseiselle päivälle, mutta oltiin toki varauduttu myös siihen, että jouduttaisiin viettämään vielä koko loppupäivä muissa näytöissä rampaten. Ei onneksi jouduttu, sillä mulla on nyt kiva opiskelijakämppä syksyksi ja vieläpä aivan ihanan tuntuiselta vuokranantajalta! :) Oli vaikea pidätellä hymyä ja riemunkiljahduksia, kun asunnon esittelyn jälkeen sain kuulla saavani sen halutessani. Yksi iso asia on siis vihdoin pois päiväjärjestyksestä ja sen myötä olo on entistä helpottuneempi kaiken suhteen. 

No, loppupäivän suunnitelmat olivatkin yhtäkkiä täysin avoimet ja lähdettiin viettämään päivää aurinkoiseen Suomenlinnaan. Tänään illalla puolestaan suunnistan parhaiden ystävieni kanssa Helsinkiin ja sieltä viikoksi Menorcalle lomailemaan. Mä en valitettavasti ehtinyt teille postauksia ajastamaan reissun ajalle, mutta reilun viikon päästä palaillaan taas! 

Nauttikaahan sillä aikaa kesästä ja kauan odotetuista helteistä 

17 kommenttia:

 1. Käy kateeksi! Mulla ei ole varaa yksityisten vuokriin, joten epätoivoisesti jonottelen Hoasin soluun. Hieman alkaa jo ahdistaa, kun tiedän, että tuskin saan kämppää ennen talvea...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oonkin kuullut että Hoasin jonot ovat melkoiset.. Toivotaan parasta!! <3

   Poista
 2. Kai peruit Hoasin hakemuksen, jos kerran sait jo kämpän? :D

  VastaaPoista
 3. Ei vitsit, paljon onnea asunnosta! Kämppäpostauksia ootellessa ;-) Ja ihanaa reissua, nauti kunnolla ulkomailla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Noora <3 Nautittiin kyllä sydäntemme kyllyydestä! ;)

   Poista
 4. Onnittelut asunnon löytymisestä! :) Olen silloin tällöin lueskellut blogiasi, ja mikäli oikein muistan, niin asuit kahtena keväänä Helsingissä valmennuskurssin takia? Itselläni on mahdollisesti sama edessä ensi keväänä. Vuokrasitko asunnon yksityisen kautta (ellei ollut jonkun sukulaisen?) ja kuinka helppoa asunnon saaminen kevään ajaksi oli? Milloin aloitit asunnon etsimisen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti :> Vuokrasin asunnon SATO Hotellikodin kautta kalustetusta huoneistosta, eli sen puoleen pääsin suhteellisen helpolla, mutta aika kallista lystiä se oli. Eli ehdottomasti suosittelisin vuokraamaan yksityisen kautta jos vaan onnistut sopivalle ajalle jostain bongaamaan huoneiston. Mä muistaakseni jo heti vuodenvaihteen jälkeen aloin katsomaan sopivaa kämppää.

   Poista
  2. Niin ja tsemppiä jo nyt kämpänhakuun, ensi kevääseen ja valmennuskurssille! <:

   Poista
 5. Jee, ihan huippu juttu! Sulla kävi kyllä hyvä tuuri ton asian suhteen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Vitsit mikä kivi vierähti sydämeltä :)

   Poista
 6. Sofi se ei ollut kiva, vaan se oli täydellinen...♥

  VastaaPoista
 7. Moikka =) joko olet muuttanut omaan asuntoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tota joo, tosi hölmö kysymys, mutta minkäläinen/minkä merkkinen ja mistä siun mikro on? :D oma vetelee viimeisiä..

   Poista
  2. Eikä oo hölmö!:) Mulla on ihan perus pikkumikro, merkiltään Upo ja peräisin Prismasta :>

   Poista