9/03/2016

THANK YOU SUMMER 2016!

Helou!
Syksy se taitaa kuukauden vaihtumisen ja opintojen alkamisen myötä olla virallisesti täällä - vaikkakin säiden perusteella fiilis on viime päivinä ollut vielä ihanan kesäinen! Kulunut viikko on tähän päivään asti mennyt kirjaimellisesti täysin ensimmäisten luentojen sekä etenkin fuksirientojen parissa, ja uuteen elinympäristöön sopeutuminen tulee luonnollisesti viemään vielä jonkin verran aikaa ja energiaa. Toivottavasti sitten pääsisin paremmin tähän bloggailun makuunkin takaisin. Eilen saatiin ensimmäinen kouluviikko pakettiin ja äsken hujautin junalla Vaasaan moikkaamaan poikaystävää ja keräämään voimia ensi viikkoa varten.
Mut joo, näin syksyn kynnyksellä olisi varmaan hyvä aika ottaa vihoviimeinen katsaus kuluneeseen kesään. Mä en oo nimittäin vielä kirjoitellut täällä, miten mun aiemmin laatima Summer bucket list toteutui, ja sepä toimiikin samalla hyvänä koosteena siitä, mitä kaikkea mun kesään kuului!

Lista näytti tältä:

Tänä kesänä mä aijon... 

 Tehdä kesätöitä. Oli pakko ottaa se kaikista tylsin tähän ensimmäiseksi pois alta! :D Kesätöitä tosiaan tuun tekemään koko kesän ajan samassa paikassa kuin välivuodenkin ajan. Pelkästään se, että työt varmistuivat hyvissä ajoin viime vuodesta poiketen, on parantanut fiilistä tulevasta kesästä. Kesätöiden tekeminen on ainakin mulle ihan ehdoton juttu kesässä, ja oli ihanaa kun ei tarvinnut ottaa niistä tänä vuonna stressiä!

Tämä kohta tietysti toteutui, eli töitä tuli tehtyä ahkerasti toukokuun lopusta aina elokuun alkupuolelle asti. 

♥ Mökkeillä. Mökkeily on kesän ihan ykkösjuttuja. Sitä onkin tullut harrastettua tänä kesänä jo tähän mennessä aika kiitettävästi! Meidän mökille kun hurauttaa 15 minuutissa, niin usein tulee tehtyä vaikkapa yhden yön reissuja tai käytyä illalla ihan vaan saunomassa. Olis ihana vielä kesän aikana irtautua hetkeksi kunnolla arjesta ja viettää mökillä useampi päivä putkeen. 

Tuntuu, että mökillä olisi voinut tänä kesänä olla etenkin loppukesän osalta paljon enemmänkin, mutta tuli niitä mökkireissuja nyt tarkemmin laskeskellen ainakin kahden käden sormien verran tehtyä. Mökkeilyä tuli harrastettua niin omalla, poikaystävän isovanhempien kuin parhaan ystävänkin mökillä. Lopussa mainitsemani useamman päivän irtiotto jäi tosin tekemättä! 

♥ Käppäillä luonnossa. Luonnossa liikkumisesta on viime aikoina tullut mulle oikeesti mielekäs tapa viettää aikaa. Usein lenkillä ollessakin päädytään pururadalle tai keskelle metsää käppäilemään.

Lukemattomia kävelylenkkejä tuli tehtyä jos jonkinlaisessa ympäristössä, eli tää kohta ehdottomasti toteutui!

♥ Viettää juhannuksen ystävien kanssa Himoksen juhannusfestareilla. n uskoisin tulevan olemaan yksi tän kesän kohokohdista, ainakaan en enää millään malttaisi odottaa kyseistä viikonloppua! ;D Mä oon ollut vain kerran elämässäni festareilla enkä koskaan vielä Himoksella, mutta varattiin meille jo viime kesänä sieltä pari mökkiä täksi juhannukseksi. Yleensä juhannus on tullut vietettyä joko kavereiden tai perheen kanssa mökillä, joten luvassa siis vähän erilainen jussi! Onko joku teistä tulossa Himokselle vai missä merkeissä ajattelitte viettää juhannusta? :) Ai niin, ja vinkit kokemattomalle festarikävijälle ovat enemmän kuin tervetulleita! :D 

Check! Ihan huippu reissu, tosin pakko myöntää, että ei ainakaan nyt ihan hetkeen tee mieli lähteä kolmen päivän festareille uudestaan. Vähän liian rankkaa mun makuun! :D 

IMG_4449

♥ Syödä mansikoita ja jäätelöä. Mun on varmaan pakko yrittää vierottautua mun irttarihulluudesta, etteivät muut kesäherkut jää vallan niiden sivuun! Irttareiden lisäksi kesän ehdoton ykkösherkku ovat tietysti mansikat, en malta odottaa että niitä alkaa saamaan taas kilokaupalla.

Mansikoita tuli vedettyä hullun lailla, voi että kun niitä olis ympärivuotisesti saatavilla! Jäätelöä sen sijaan tuli syötyä yllättävänkin vähän, niin töttöröt kuin kaupan jätskitkin jäivät ihan muutamaan satunnaiseen kertaan. Enkä tainnut syödä koko kesänä kuin kerran Ben&Jerryä! (Mut joo, tosta irttarihulluudesta.. se ei ottanut ainakaan laantuakseen, päinvastoin.) 

♥ Juhlia veljen rippijuhlia. Toiseksi vanhin mun sisaruksista pääsee tänä kesänä ripille, joten pari heinäkuista viikonloppua kuluukin niissä hulinoissa. Onneksi mä tykkään juhlista ja kesä ilman juhlia ei oo kesää nähnytkään!

Juhlahumussa vierähti pari oikein onnistuneeksi osoittautunutta viikonloppua.

♥ Käydä Helsingissä. Äidin ja siskon kanssa toteutettiinkin jo sinne visiitti, mutta eivät tämän kesän Helsinki- vierailut toivon mukaan siihen jääneet. Kuluneessa keväässä nimittäin ehdottomasti parasta olivat niin uudet kuin vanhatkin kaverit ja tuttavuudet Helsingistä, joita oon luvannut käydä kesällä treffaamassa! 

No Helsingissä tuli kyllä rampattua useaankin otteeseen etenkin muuttojuttujen merkeissä, tosin osa kavereista on jäänyt kaikessa kiireessä treffailematta, mutta nyt syksyllä sitten viimeistään!

♥ Lähteä viikoksi Espanjaan parhaiden ystävien kanssa. Tässä kesän toinen juttu, jota en malttaisi millään odottaa! Suuntaan siis neljän parhaan ystäväni kanssa viikoksi Menorcalle nauttimaan auringosta, ääääääää tule jo heinäkuu 

Kesän kohokohta! Tota viikkoa tulee varmasti muisteltua harmaina ja yksinäisinä syysiltoina. 

♥ Syödä aamiaista ulkona auringonpaisteessa. Mikä sen parempaa, kuin taapertaa silmät sykkyrässä ja aamutakkiin kietoutuneena takapihalle nauttimaan rauhassa aamiaista.

Tää kohta jäi kyllä toteutumatta. Menorcalla tosin tehtiin näin joka aamu, mut tässä ei nyt haettu sitä!

♥ Käydä elokuvissa. Kyllä kai sitä nyt leffa kesässä on nähtävä! ;)

Parikin leffaa tuli käytyä katsomassa!

♥ Vierottautua puhelimesta. Mä oon ainakin yksi niistä, jotka eivät liiku juuri minnekään ilman että puhelin kulkee kourassa mukana. Tänä kesänä mä oon päättänyt päästä tästä suunnattoman ärsyttävästä tavasta eroon. Mikään siellä puhelimessa ei oo niin tärkeetä, että sen takia haluaisi aiheuttaa ärsytystä läheisissään tiirailemalla puhelimen näyttöä 24/7. 

Ja pöh, surkeasti onnistuttu. Tossa se on kainalossa ihan niin kuin ennenkin. Tosin, mielestäni onnistuin tässä siinä suhteessa, etten käyttänyt niin paljoa läheisten kanssa viettämästäni ajasta puhelinta tiiraillen. 

♥ Nukkua pitkään (edes välillä). Mä oon vähän huono nukkumaan aamuisin pitkään, sillä musta tuntuu, että pitkään nukkuessa päivästä menee monta arvokasta tuntia "hukkaan", ja muutenkaan en oo koskaan ollut mikään kovin aamu-uninen. Ehkä näin kesällä voisin kuitenkin vapaa-aamuina antaa itselleni vähän armoa sen suhteen, koska onhan se pitkään nukkuminen ja etenkin sängyssä loikoilu välillä aika ihanaa.. ;) 

Niin mitkä "vapaa-aamut"? Lähes jokainen vapaapäivä tulosten selviämisen jälkeen on ollut täynnä joko asioiden hoitelua tai sitten jotain muuta kivaa puuhaa. Ja myönnetään, että rytmikin on ollut niin töiden mukainen, että vapaapäivänä ei oo edes nukuttanut! Viimeisenä lomaviikkona mulla onneksi oli enemmän aikaa saatuani kaikki hoitamattomat jutut kondikseen, ja silloin tulikin nukuttua oikein koko kesän edestä ja makoiltua sängyssä pitkin päivää. 

 Pysyä terveenä. Mä oon kuluneena keväänä ja vielä kesän puolellakin voinut välillä vatsavaivojen takia ihan älyttömän huonosti. Keväällä aiheuttajana oli mitä todennäköisimmin stressi, nyt taas kyseessä taisi olla vaan jokin vähän sitkeämpi pöpö. Joka tapauksessa, jatkuvasti lääkkeitä popsiessa ja sairastellessa oon alkanut arvostaa terveyttä entistä enemmän ja vastaavasti vihata sairastamista, joten koko loppukesän oon päättänyt olla terve kuin pukki! Piste. 

Just eilen tajusin, että hitto vie mähän oon pysynyt koko kesän ihan terveenä. Jeii! Syysflunssaa odotellessa.. ;) 

IMG_6099


 Käydä pelaamassa tennistä ja rullaluistella. Tenniskausi avattiinkin jo tyttöjen kanssa, mutta kesän ensimmäiset rullistelut ovat vieläkin tekemättä, kääk! Asiaan on tehtävä muutos mitä pikimmiten ;)

Tennistä tuli pelailtua pariin otteeseen, mut rullaluistelut jäivät tän kesän osalta yhteen ainokaiseen lenkkiin.. 

♥ Jatkaa ahkeraa salilla käymistä. Salirytmiä en ajatellut kesän aikana ainakaan mitenkään merkittävästi höllentää, sen verran iloa siellä huhkiminen mulle tuottaa. Tietysti jos säät sallii niin varmasti tulee siirryttyä useammin pihalle treenailemaan.

Ei nyt voi sanoa, että salirytmi olisi ollut ihan samaa luokkaa kuin muina vuodenaikoina, mut yllättävän hyvin sielläkin tuli kuitenkin pyörähdettyä aina kun töiltä ja kesämenoilta vaan kerkesi.


♥ Käydä piknikillä ja viettää päivän uimarannalla. Pakollisia kesäjuttuja...

Minipiknikkejä tuli harrastettua mm. omalla takapihalla sekä laiturin nokassa, mutta sellainen hieman runsaampi piknik herkkuine kaikkineen jäi odottamaan ensi kesää. Uimarannallakin tuli vietettyä päiviä, tosin ainoastaan Menorcalla. 

♥ Käydä soutelemassa.

Check!

♥ Nukkua yön teltassa. Tätä on tullut tehtyä lähes joka kesä mökillä ainakin kerran, joten onhan se tänäkin vuonna toteutettava! 

Tää ei toteutunut vaikka aikeissa yhtenä iltana olikin, koska ei löydetty meidän telttaa! :D 

♥ Viettää paljon aikaa poikaystävän kanssa. Vaikka joka yö tuleekin nukuttua yhdessä, niin välillä molempien vuorotyön ja muiden menojen takia tuntuu aikataulut menevän komeasti ristiin ja yhteinen aika jää mun makuun liian vähäiseksi. Myöskin tulevan syksyn kuviot ovat vielä vähän epävarmoja, joten tänä kesänä aijon viettää tuon yhden höpsöttimen kanssa niin paljon aikaa kuin vaan mahdollista. Yhteisiä lempipuuhia meillä ovat ainakin mökkeily, lenkkeily ja sarjojen katselu, mutta näiden lisäksi olisi tietysti kiva päästä tekemään vähän jotain ekstraakin! ;)

Suurin osa vapaa-ajasta tuli kesällä vietettyä Eliaksen kanssa. Kaikki yllämainitut lempipuuhat olivat suuressa roolissa meidän kesässä ja tuona "pienenä extrana" voisi mainita vaikkapa molempien uusiin kotikaupunkeihin tutustumisen.

♥ Istua iltaa terassilla. Kavereita, kylmää juomaa, sormiruokaa, musiikkia, auringonlasku = 

Mieleen jäi pari ihanaa kesäiltaa Tampereelta, kun istuttiin tyttöjen kanssa niin Rosson kuin Jack the Roosterinkin terassilla, porottavan auringon alla sekä hyvän ruuan ja juomien kera.

♥ Käydä katselemassa pesispelejä. Omien pesisaikojen jälkeen kiinnostus kyseistä lajia kohtaan on säilynyt, joten myös tänä kesänä tulee varmasti vietettyä ilta jos toinenkin pesiskatsomossa.

Useampia pesispelejä tuli käytyä katsomassa, tosin ei ehkä ihan yhtä tiiviiseen tahtiin kuin aiempina kesinä! 

♥ Pitää sadepäivän sarjamaratonin. Ja vaikkei edes sataisi, niin kyllähän nyt yksi kokonainen päivä pitää saada viettää sohvaa kuluttaen ja Netflixiä tuijottaen ;D 

Toteutui! Pakko myöntää, että muutama vähän aurinkoisempikin ilta tuli vietettyä peiton alle kääriytyneenä ja lempisarjaa jakso toisensa perään tuijottaen, hehe. ;D  

 Laittaa enemmän ruokaa. Mun sydäntä oikein särkee, kun en oo viime aikoina ehtinyt laittaa ruokaa yhtään niin paljon kuin haluaisin. Usein kiireessä tulee vieläpä mentyä samojen, kuolemantylsien reseptien mukaan, joten tänä kesänä yritän kokkailla vähän useammin ja ennen kaikkea monipuolisemmin. 

Ei toteutunut. Usein tuli syötyä töissä lounas, ja siellä tuli muutenkin laitettua ruokaa sen verran paljon, ettei kotiin tullessa enää jaksanut. Mut onneksi nyt yksin muuttamisen lähestyessä mun ruuanlaittointo on alkanut kasvaa, joten toivotaan että syksyllä sitten viimeistään tulee kokkailtua enemmän! 

♥ Shoppailureissu ystävien kanssa. Tää me itse asiassa jo toteutettiinkin, mut enpäs vedäkään tätä yli, koska kyllähän nyt vielä toinen samanlainen on jossain vaiheessa tehtävä! ;) 

Muutaman kerran tuli tätäkin harrastettua! 

♥ Vetää herkkuöverit. No words needed. 

En edes kehtaa myöntää kuinka moneen kertaan.. 

♥ Syödä grilliruokaa kyllästymiseen asti. No words needed. 

Grilliruokaa sen sijaan tuli jostain syystä syötyä muihin kesiin verrattuna paljon vähemmän, höh!

♥ Viettää aikaa perheen ja sukulaisten kanssa.

Nojoo, vaikkakin vähän harmitti kun missasin töiden takia pari perheen yhteistä kesälomareissua. 

IMG_4446

♥ Hankkia rusketuksen. Reilun viikon takaisten helteiden seurauksena sainkin jo ihan hyvän alun tässä projektissa, mutta nyt tunnutaan olevan taas lähtökuopissa.. Onneksi sentään tuo etelänmatka odottelee, eli loppukesän rusketus on taattu, mutta kyllähän se pieni pohja ennen reissua olis enemmän kuin toivottu! 

Menorcalla sain kivan päivityksen. Se tosin kesi pois Suomeen päästyämme, joten note to self: käytä sitä aurinkorasvaa, vaikket palaisikaan auringossa! :D 

♥ Tehdä roadtripin entuudestaan tuntemattomaan kaupunkiin. 

Täysin uusissa kaupungeissa en käynyt, mutta on ollut mukava päästä tutustumaan paremmin Vaasaan, jossa oli aiemmin tullut käytyä vain kerran yliopistovierailun puitteissa.

♥ Viettää yön mökillä kaveriporukan kanssa. Vanha kunnon illanvietto kera saunomisen, järvessä pulikoinnin, kylmien juomien, paljun, grilliruuan ja musiikin, tän on hei pakko toteutua! 

Joo, tuli vietettyä oikein hauska ilta juurikin yllämainittujen ohjelmanumeroiden parissa! 

♥ Käydä Himoksen lisäksi jollain muullakin festareilla. Tää toive tuskin toteutuu, mut mikäli vapaat sattuu sopivasti, yöpaikka järjestyy ja saadaan porukka kasaan, niin mielelläni kävisin myös toisilla festareilla vielä tän kesän aikana! Mitkä on teidän mielestä Suomen parhaat festarit? :)

Muilla festareilla en käynyt! Ensi vuonna houkuttelisi etenkin Ruisrock, josta oon kuullut ja nähnyt paljon hehkutusta.

♥ Saada opiskelupaikan/keksiä sotasuunnitelman toiselle välivuodelle. No niin joo. Kyllähän tän kesän ehdottomasti jännittävin juttu on se, miten opiskelukuvioiden kanssa käy. Vaikka oon päättänyt nauttia kesäkuusta murehtimatta liikaa tulevaa, niin pakko myöntää, etten jaksaisi millään odottaa, että saan tietää mitä ensi syksynä on luvassa..

Koko kesän yksi päätavoitteista toteutui, eli loppukesän sain viettää vailla huolta, opiskelupaikka takataskussani

♥ Elää hetkessä, olla onnellinen ja nauttia elämästä! Viimeisinpänä vaan ei vähäisimpänä. Tähän mun mielestä tiivistyy koko kesän tavoite. Mitä väliä sillä edes loppujen lopuksi on, mitä tekee, kunhan vaan edellä mainitut jutut toteutuvat. 

Näin tein  Vaikkei tääkään kesä nyt välttämättä ollut mikään "the summer of my life", oli se kuitenkin kokonaisuudessaan tosi onnistunut, ja tästä on oikein hyvä lähteä rennoin mielin kohti syksyä ja uusia haasteita.


Palaillaan taas mahdollisimman pian, kun tämä "uusi arki" lähtee täällä päässä rullaamaan!
 Kivaa viikonlopun jatkoa ihanat 

4 kommenttia:

 1. Heippa!
  Olipa kiva lukasta tälläne kooste sun kesästä, vaikka oonkin sen postausten muodossa tiiiviisti seurannutkin. :) Samoin muutkin viimeisimmät postaukset on ollu tosi kivaa luettavaa, ja pakko sanoa, että tykkään sun kuvista tosi paljon! :)
  Hyvin voin kyllä itsekin samaistua tuohon opiskelujen aloitus -kiireeseen ja uuteen paikkakuntaan opetteluun - sen takia mullakin on kommentointi vähä jäänyt, kun tuntuu ettei oo oikein mitään sanottavaa, ku pää on niin täynnä ja sekasin kaikesta muustakin uudesta. :D Täällä kuitenkin säännöllisesti käydään tsekkaamassa, josko ois uutta postausta tullu, ja ne luetaan aina mielenkiinnolla. :)
  Tsemppiä kovasti uuden elämänjakson aloitteluun, kyllä se tästä pian rutiinisoituu! (Haha, onkohan tuo edes sana? :D Noh, ymmärsin tarkoitukseni varmaankin. :D)

  Karita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helou!:)
   Kiitos ihanasta palautteesta <3 Eikä siis joo, tiedän todellakin mistä puhut! Mulla on kanssa tää ulosanti niin oman blogin kirjoittamisen kuin muidenkin blogeihin kommentoinnin suhteen ollut vähän heikkoa, kun tuntuu että pää on niin täynnä kaikkea uutta informaatiota. Kiireen vuoksi ei oo tullut mieleen kauheesti mitään postattavaakaan, mut oon varma että moodi tää tästä taas paranee kun alkaa kunnolla tämä "uusi elämä" rullaamaan :) Mutta ihana että kuitenkin käyt täällä tsekkailemassa uusien postauksien perään <3

   Kaikkea ihanaa sun syksyyn, fuksisyksy on vaan kerran, joten nautitaan tästä! (:

   Poista
 2. Kiva postaus! Muuten tosi mukavan olonen blogi, taidan jäädä seurailemaan :)

  http://jennymariann.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihanaa että oot löytänyt tänne, tervetuloa seuraamaan! <3 Pitää käydä tsekkaamassa sunkin blogi (:

   Poista