4/05/2017

MITEN VAASASSA MENEE?

Iltaa! 
Ajattelinpa, että nyt voisi olla sopiva hetki jakaa muutamia kameran muistikortilta löytyneitä kuvia viime viikoilta ja niiden yhteydessä kertoa vähän, että mites tämä mun kevät Vaasaan muuttamisen jälkeen oikein on sujunut.

Mutta mistä sitä sitten aloittaisi? No, ihan kaikessa lyhykäisyydessään oon viihtynyt täällä tosi hyvin! Jos palataan muutaman kuukauden taakse, niin ensimmäiset viikot tammikuussa olivat tosi jännittäviä, stressaavia ja vähän ahdistaviakin, kun olin täysin uudessa ympäristössä täysin uusien ihmisten ympäröimänä. Mua ei oo koskaan elämässäni jännittänyt mikään niin paljoa kuin Vaasaan muutto, sillä en ollut vielä koskaan elämässäni ollut tilanteessa, jossa mulla on edessä elämän siirtäminen kaupunkiin, josta en tunne yhtäkään ainutta ihmistä poikaystävää ja hänen paria kaveria lukuunottamatta. Pakko sanoa, että hetkeäkään en oo vielä onneksi katunut. Alkujännityksestä toivuttuani kaikki on nyt onneksi lähtenyt pikkuhiljaa luistamaan. Siinä mielessä tämä ensimmäinen vuosi yliopistossa on ollut mulle rankka, että pelkkään opiskeluun totuttelemisen lisäksi oon kahteen kertaan rakentanut elämäni ihan alusta alkaen uuteen paikkaan. Sen myötä tää on ollut kuitenkin ehkä kasvattavin kokemus mun tähänastisessa elämässä, ja viimeinen vuosi on opettanut ja muuttanut mua ihmisenä aika paljonkin. Kuulostaa ehkä kliseiseltä, mutta näin oon todennut pohdiskeltuani näitä juttuja pienessä päässäni. Vaikka mun elämäntilanne koulun ja töiden vuoksi tällä hetkellä muuten onkin vähän stressaava, niin itse muuttoon liittyvän stressin ja jännityksen laskemisen huomaa konkreettisimmin siitä, että oon nukkunut viime viikkojen yöt vihdoinkin ihan älyttömän hyvin ja sikeästi! Hyvät unet olivat aina ennen olleet mulle itsestäänselvyys, kunnes viime syksynä ja nyt talvella kärsin stressin takia välillä melkoisista univaikeuksista.

IMG_0311

Ehkä eniten sopeutumiseen on uusien, ihanien ihmissuhteiden lisäksi auttanut se, että oon pitänyt itseni jatkuvasti kiireisenä. Toisaalta se ei tietenkään ole pidemmän päälle jaksamisen kannalta kovin hyvä juttu, ja yritänkin tässä pikkuhiljaa saada kaikkia elämän osa-alueita tasapainoon, mutta tässä sopeutumisvaiheessa pieni kiire on pitänyt sopivasti ajatukset aina itse asiassa, enkä oo ehtinyt turhia pähkäilemään (terveisin ylianalysoija).

Koulun kanssa on tekemistä riittänyt tasaisen tappavaan tahtiin, mutta sen suhteen onneksi pystyy ottamaan koko ajan vähän rennommin kuin aluksi. Huhti- ja toukokuu tulevat kuitenkin olemaan superkiireisiä, sillä paitsi että suoritettavana on niiden ajaksi vielä kolme kurssia ja pari isompaa tenttiä, alkoi mulla työt uudessa työpaikassa, ja tuun kevään ajan tekemään jo samoja tuntimääriä kuin kesälläkin. Meillä alkoi juuri kahdeksan päivän täyspäiväinen perehdytysjakso, ja tuntuu että tunnit meinaa loppua vuorokaudesta kesken, mutta eiköhän tästä selvitä! :) Fiilis on kuitenkin aurinkoisten päivien myötä pysynyt yllättävän positiivisena. Enkä malta odottaa kesää, kun ekasta kouluvuodesta on (toivottavasti) kunnialla selvitty, ja päivien agendana saa vihdoin olla töiden lisäksi korkeintaan Netflix! ;)

IMG_0300

Koulun ja töiden lisäksi vapaa-aikaa on tullut jonkun verran käytettyä ainejärjestötoimintaan, toimikuntamme voimin ollaan järkätty parit sitsit ja yhdet olisi vielä keväällä luvassa. Oon myös Justuksen valmennuskurssitutorina, hauskaa päästä tsemppaamaan tän vuoden hakijoita! Tuo Arnolds- kuva on meidän viime viikonloppuna järkkäämältä brunssilta, tuli ehkä vedettyä pienoiset donitsiöverit.. ;D 

IMG_0294 tre1 IMG_0296 IMG_0297

Viikonloput oon viettänyt pääosin täällä Vaasassa, päätin edesauttaa tänne sopeutumista myös sillä, etten lähde aina vapaapäivien tullen "karkuun" jonnekin päin Suomea. Muutama viikonloppureissu on kuitenkin tullut tehtyä, yksi kivoimmista reilu pari viikkoa sitten, kun suuntasin kavereita moikkaamaan ensin Helsinkiin  yhdeksi yöksi ja seuraavana päivänä Tampereelle toiseksi. Tampereella pääsin ensimmäistä kertaa testaamaan kuvissa näkyvän The Grillin, ja loppuilta hujahti ihan liian nopeasti viinipullojen ja tyttöjen juttujen parissa. 

IMG_0298 hoome1

Joku teistä kerkesikin toivoa esittelyä Vaasan kodista, joten tässä pari räpsyä. Asutaan siis tässä keskustassa 46- neliöisessä kaksiossa, tää on kyllä ollut just passeli meille! Ja tuntuu täällä kieltämättä aika kotoisalta, kun saa jakaa tämän sen rakkaimman tyypin kanssa. It takes hands a build a house but only hearts can build a home 

IMG_0304 IMG_0305
Daniel Wellington (saatu) 

Kotia ollaan vähän väliä piristetty tulppaanikimpuilla. Niistä on kyllä aina tullut ihana kevätfiilis! Toinen piristäjä on ollut pari postausta takaperin esittelemäni Daniel Wellingtonin kello, joka on ollut nyt lähes päivittäisessä käytössä. Muistakaa käydä käyttämässä alennuskoodi sofijemina tän kuun loppuun mennessä! 

Nyt untenmaille, kivaa loppuaviikkoa ja kauniita unia! 

8 kommenttia:

 1. Minne menet töihin (jos et halua paljastaa, niin olisi kiva kuulla edes että mitä alaa) :)

  VastaaPoista
 2. Ihana kuulla sun kuulumisia, kiva kuulla että alat sopeutumaan! Teillä on hirmu kaunis koti, sulla on sisustussilmää :-)

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva, että oot sopeutunut sinne noin hyvin! Ja todella ihanan näköinen koti :) Pääsitkö jo oman alan töihin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana :)<3 Tuolla pankissa teen lähennä asiakaspalveluhommia, mutta alku se on sekin. :)

   Poista
 4. Moikka! Miten sulla meni kummallakin hakukerralla välikokeet?:)
  Terveisin valmennuskurssilainen joka stressaa turhaan!
  Tsemppiä töihin ja opiskeluihin!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helou!
   Älä stressaa välikokeita liikaa, ne ei ratkaise mitään! :> En kyllä enää muista enää ensimmäistä hakukertaa, mutta muistaakseni viime keväänä mulla taisi mennä jotenkin niin, että eka meni suht hyvin, toinen surkeasti, kolmas taas ihan hyvin ja viimeinen täysin penkin alle :D Että aika vaihtelevasti.

   Tsemppiä sulle myös ihan sikana <3

   Poista